Clubgebouw

Gezellig en sfeervol. De ideale plek voor de repetitie en daarna.

Het gezelligste café van Borculo. Zo wordt The Highland Valley Pub door insiders genoemd. De vereniging heeft een eigen bar, waar menige kroeg jaloers op zou zijn. Compleet met biertap, frisdrankautomaten, professionele horeca-koelingen, koffiemachine, eigen muntsysteem, kassa, keuken, houten bar en Schotse aankleding. Na afloop van de repetities wordt hier dan ook vaak gezellig even ‘nagepraat’.

DSC_0025

Een grote oefenruimte van zo’n 300 vierkante meter, compleet met spiegelwand, geluidsinstallatie en een opnamestudio.

Daarnaast een 2 danszalen en diverse kleinere repetitie- en vergaderruimtes, een aparte ruimte voor alle kleding, een werkplaats, opslag voor alle instrumenten, geluids- en lichtapparatuur en een eigen pub. De thuisbasis van de Highland Valley in Borculo bestaat uit een complex, waar de meeste muziekverenigingen en bands alleen maar van kunnen dromen.

De Highland Valley Dancers repeteren elke woensdagavond in de grote danszaal en kunnen zichzelf daarbij goed zien in de spiegelwand. Intussen oefenen de pipers met hun practice-chanters in een naastliggend lokaal. De drummers repeteren met hun silent drumpads in een afzonderlijke ruimte. Samen met de Castleband kunnen ze zich ook uitleven in de grote oefenruimte of zelfs soms, bij mooi weer, buiten.

Na de danstraining nemen de muzikanten van de Castleband bezit van de oefenruimte. De complete backline, gitaarversterkers, drumstel en andere instrumenten, microfoons, monitors, mengpaneel en geluidsinstallatie staan permanent opgesteld. Het grote voordeel van deze oefenruimte is dat alle instrumenten en apparatuur niet elke week versleept hoeft te worden. Alles kan gewoon blijven staan. Ook beschikt de Highland Valley over een geluidsstudio, waar onlangs nog een cd is opgenomen.